Шта је то?

     Па на ово питање је релативно и лако и тешко дати одговор.

     Могло би да буде лако, ако би рекли да је то било какво фотографисање које излази из познатог миљеа младеначке фотографије. Све оно што је необично, различито, уникатно…

      Рецимо да би то био лак одговор. А да ли је и исправан? Е па то је оно што је тешко у појашњењу термина “креативна” фотографија.

     Па сигурно да све што није уобичајено и не мора да буде добро.

     Креативно фотографисање младенаца би било оно, које их на најбољи начин описује и претаче у две димензије фотографије, али уз прихватање неких непобитних чињеница: рецимо буџета, као и да младенци нису професионални манекени/глумци.

     Значи: није поента да фотографи пројектују њихово креативно на младенце, и да они буду само објекат фотографисања, него је концепт тотално обрнут. Младенци су ти који треба да својим личним профилима, професијама, идејама, жељама, хобијима, заједничим стремљења, нечим што их повезује…, пренесу ту вибрацију на фотографа, а он само треба да је спроведе у дело у складу са професионалним стандардима.


     Сигурно да ће Вам пример овог фотографисања бити сад јаснији, ако знате чињеницу да су младенци у приказаном видеу ветеринари, додатно што су и власници инкубаторске станице и фарме. Зато је та тема ту. Да би продубио тему, фотограф је изабрао неуобичајену перспективу, да би се између осталог поиграо са асоциацијом на неком чувеном фотографијом једне познате глумице 50-их и 60-их година прошлог века. Уместо црвенг сатена и латица, ту су слатки мали пилићи. Дефинитивно различито, али и врло персонализовано.


Kreativno fotografisanje, ideje, mladenci...

Interesantno originalno fotografisanje

fotografisanje-zivotinja

Fotograf za vencanje

Видимо се.

Kreativna foto radnja u Kruševcu za usluge fotografisanja i video snimanja svadbenih veselja i ostalih ličnih i porodičnih proslava.

fotograf za svadbu, video snimanje, fotograf u krusevcu, foto radnja, kruševac, aleksandrovac, vrnjacka banja, kraljevo, brus, vencanica, muzika za svadbu, bend, restoran, dekoracija, torta